Детски концерт с изпълнения на пиано и китара в Дома на етносите

С традиционния летен концерт на класовете по пиано и китара на НЧ „Захари Стоянов“ в Пловдив Домът на етносите ще изпрати месец юни. В сряда, 29-ти, от 18 часа в арт пространството на 2 етаж в къщата на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ 79, 9 деца на възраст от 7 до 15 години ще представят вдъхновяващата си програма.

В нея най-малката курсистка, седемгодишната Елеонора Гаргова, ще изпълни валс и „Тръгнал кос“. Първокласничката Никол Караджова ще представи „Моето пони“ и „Фермата на стария Макдоналд“. Анджелина Георг-Ангелова, трети клас, е подготвила „Чук, чук, пръстчета“ и Пиеска. А връстниците й Йордан Томов и Ивет Пентова ще чуем съответно с Менует и Песен и с „Easy come, easy go“. Двамата четвъртокласници Саймън Майерс и Никола Димов са готови с „Шега“ и „Два ветюда“. 14 годишната Марина Велкова ще разкаже с езика на музиката Пиеса от Матео Каркаси. А осмокласничката Теодора Тодорова – pianoПрелюд от Бах и „Hard to say I’m sorry“.

Концертът е първата музикална проява в Дома на етносите, в която е включено пиано. Инструментът, собственост на музикантът Валентина Софрониева, с нейно съгласие ще добавя артистичност на втория етаж в къщата през цялото лято. С него ще бъде организирано и едно от детските арт ателиетата.

Пренасянето на пианото се организира с любезната подкрепа на генералния консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо.

Може да харесате още...