За лятото са нужни слънце, море и разкази за любовта

Сборникът с 12 разказа за любовта от някои от най-популярните автори на тийн литературата – „Летни дни и летни нощи“ вече е на книжния пазар у нас, съобщават оот ИК Сиела. Съставителката Стефани Пъркинс (популярнa у нас с книгата „Целувка за Ана“) представя на младите читатели тези прекрасни истории, всяка от които – причина лятото да стане още по-романтично 🙂 Разказите за любов са на Лий Бардуго, Франческа Лия Блок, Либа Брей, Касандра Клеър, Бранди Колбърт, Тим Федерле, Лев Гросман, Нина Лакор, Вероника Рот, Джон Сковрон, Дженифър Е. Смит и, разбира се, самата Пъркинс.  
В много от книгите на избраните автори присъстват свръхестествени мотиви и е нормално и в разказите им те да са засегнати. Но над всичко е най-човешкото чувство – да обичаш и да бъдеш обичан. Ако имаш взаимност, винаги е топло лято. Любовта рядко е просто изживяване – до нея винаги се стига през големи драми и перипетии, а често е намесена и магията или някакъв фантастичен елемент. Антологията „Летни дни и летни нощи“ предлага не просто над 450 страници романтика и мечти за дълги пясъчни ивици, a потапяне в света на тийнейджърите – свят, пълен с копнежи, житейски въпроси и кръстопътища.

Letni_dniСъс смесица от различни жанрове, силни и запомнящи се писателски гласове и щедри количества нежност, книгата притежава по нещо за всеки, който е обичал или е мечтал за това.

Стефъни Пъркинс има добър опит в събирането на някои от най-известните автори на книги за тийнейджъри. През 2014 година в САЩ бе и дебютът ѝ като съставител – на сборника със зимно-празнични истории „My True Love Gave to Me”, която ще излезе на български през късната есен.

You may also like...

1 Response

  1. читател каза:

    Защо пък трябва задължително да са за любовта ;)))
    Ето едни подходящи за целта:
    https://www.helikon.bg/ebooks/617/-%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0_10000005264721.html