Италианска звезда Доната Д’Анунцио Ломбарди – в новата „Мадам Бътерфлай” на Античния театър в Пловдив

Италианското сопрано Доната Д’Анунцио Ломбарди пристига в Пловдив за постановката „Мадам Бътерфлай” днес, 21 юни, в програмата Opera Open 2016 на Античния театър. Звездата пожела да отседне в бутиков хотел в Капана, за да се потопи в артистичния дух на Пловдив. Неин партньор ще е тенорът със световна кариера – Камен Чанев, който до последно има ангажименти в чужбина. Екипът на Опера Пловдив начело с диригента маестро Лучано Ди Мартино е в готовност да репетира и в почивните дни. Останалите роли са поверени на Михаил Пулиев, Елена Чавдарова, Марк Фаулър и др.
Доната Ломбарди е един от водещите интерпретатори на героините на Пучини. Носител е на престижната donata11награда от Пучини Фестивал в Торе дел Лаго за пресъздаване на образите на Мюзета, Мими, Магда, Луи, Чо-Чо Сан и главната роля в Сестра Анджелика. Пее в най-престижните театри в Италия и в чужбина: Ла Скала, оперните театри в Неапол,Торино, Палермо, Флоренция, Арена ди Верона, както и в оперите в Цюрих, Детройт, Париж и Оман.

Камен Чанев специализира в Рим, в Академията на Борис Христов, при Александрина Милчева. През 1992 г. започва работа в Софийската опера. След пет сезона се мести в Прага, където пее две години, преди да премине на свободна практика. В момента живее във Виена и се изявява на престижни сцени като Щаатсопер, Дойче опер в Берлин, Арена Ди Верона, Лицео в Барселона, Ла Фениче във Венеция и др. Камен Чанев ще участва и в „Турандот” на 15 юли и „Аида” на 22 юли.

Въпреки че не е официална премиера, „Мадам Бътерфлай” ще се адаптира специално за Античния театър с нов по-голям декор, който за първи път пристига в Пловдив. Операта на Пучини разказва за трагичната любов на гейшата Чо-Чо-сан към америкaнски военен.

 

Може да харесате още...