Внимание: автоматите за самотаксуване в пловдивската синя зона не връщат ресто

Ако пуснете монета от 2 лева в автомата за самотаксуване на бул. “Княгиня Мария Луиза” в Пловдив и искате да маркирате престой само от 40 минути, не очаквайте да ви върне ресто. Машината не е устроена да връща пари. От община Пловдив предупреждават, че така работят и останалите два автомата за синята зона. Според тарифата от понеделник до събота плащаме 1 лв. – за 40-минутен престой; 1,50 лв. – за 1 час престой. Колкото монети над тази сума поставите, автоматът ще ви издаде талон за съответното време, обясняват от общината.  

Ако поставените монети са под 1 лв., се появява надпис, че сумата е недостатъчна, защото няма такава тарифа. Тогава с отказ чрез натискане на червения бутон „Х“ човек може да си върне монетите.  Потвърждението на операцията пък се извършва със зеления „V“, след което излиза талонът.

„Водачът е длъжен да постави талона на видимо място върху арматурното табло на автомобила. Ще има екипи, които постоянно ще проверяват дали паркиралите в „Синя зона“ са се самотаксували“, предупреди директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

За да се самотаксуваш, освен да си приготвиш парите, трябва да натиснеш и бутон номер 1. Бутон номер 2 на автомата, който е спо-голям монитор и засега е единствения в България, ще ви отвори табло с информация за културните събития в Пловдив.

Автоматите са произведени от френска фирма. Те ще заменят ръчната продажба на талони от инкасаторите, но същевременно продължава и SMS таксуването на номер 1332“.

Може да харесате още...