Всички художествени състави на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – в общ концерт на 24 май

Всички художествени състави на Академията за за музикално, танцово и изобразително изкуство илзизат в Пловдив за общ концерт на 24 май. Класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор ще заредят с настроение пловдивчани и гостите на града от 16 часа на сцената до Общината. В магията от инструментални изпълнения, песни и танци от различни жанрове ще се включат Академичният смесен камерен хор „Гаудеамус“, Академичният народен хор, Академичният народен оркестър, Джаз-фолк формацията „Фолк файв +“, квартет „Интро“, дуети, триа и квартети от специалностите „Изпълнителско изкуство“ в класиката и фолклора, поп и джаз изпълнители. 

Ревю дизайн на облекло и изложба на студенти от специалността „Графичен дизайн и фотография“ ще съпътстват арт хепънинга на главната улица.

Подобен петчасов маратон на изкуствата, реализиран изцяло от възпитаниците на едно висше учебно заведение, е уникално явление в концертния живот на Пловдив и страната, казват оттам. В 15:30 са подготвили шествие на гайдари от Стария град по главната улица към сцената пред Общината, а от 17 часа на сцена „Ядрото“ в Капана състави на АМТИИ ще изнесат съпътстваща програма.
Във вечерните часове на 24 май, Денят на АМТИИ на площада пред Общината ще приключи с право хоро, с което всички пловдивчани да отбележат празника заедно, хванати за ръце 🙂

Може да харесате още...