На чаша вино в Дома на етносите, в компанията на Пикасо, Дали и Уорхол

Изложба Рисунки ПОП АРТ с произведения от Анди Уорхол, Кийт Харинг, Жан Мишел Баскя, Пикасо, Салвадор Дали и Рене Маргит се открива в 18:00 часа на 13 май (петък) на втория етаж в ЕTHNO HOUSE Пловдив, където е и арт пространството на Дома. Творбите са избрани специално от частната колекция на бизнесмена и ценител на изкуството Давиде Кристияно, който от години живее в Пловдив, създател е на Италианския фестивал на красотата и е представител на италианската общност в Консултативния съвет на фондация ЗАЕДНО.
Изложбата ще бъде подредена още на 12 май и ще бъде достъпна за най-нетърпеливите посетители в късните следобедни часове на същия ден. Тя ще гостува в Дома на етносите само седмица, така че, който иска да я разгледа, ще трябва да планира ден до 19 май. Входът за всички е свободен.

gostnaTЧас по-късно, от 19:00 часа същата вечер, гостите в Ethno house ще могат да опитат и 5 вина от колекцията на изба ROSSIDI, между които и ROSSIDI ORINGE – рядък вид вино, което е червено, но се прави по технология за производство на бяло вино. В България само три изби произвеждат “оранжево” вино. Авторите на това произведение на виненото изкуство казват, че не се страхуват от експерименти, печелят почитатели с автентичния вкус на продуктите и вярват на ценители, които се вълнуват не само от крайния резултат, но и от целия процес на създаване на елексира. Продуктите на Rossidi се открояват с характерна артистичност, оценена високо и от известната британска дегустаторка и винен критик Джансис Робинсон. Робинсон поставя розето на Rossini (реколта 2014г) на трето място, дегустирайки го с 40 топ розета от Прованс и го определя като “истинска тръпка” за ценителите. Година по-рано, председателят на Decanter и световно известен винен критик Стивън Спуриър, помества същото това розе реколта 2013 в Decanter Magazine, като своята месечна препоръка. А в момента, в който дегустира Rossidi Orange, споделя: “Принципно не съм привърженик на “Натурални” вина, но това вино ме впечатли, изуми и за първи път харесах “оранжево” вино.
Сред останалите продукти, които ще бъдат представени на дегустацията в Ethno house, лично от технолозите Едуард Коуриан и Петър Георгиев, са и бронзовите медалисти на Decantеr и Di Vino (2014г)- сира пино и рубин, както и шардоне от 2015г.
За всички притежатели на клубни карти “Ethnohouse” дегустациите са с вход свободен.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Виктория Баева каза:

    Нямам търпение!!! 🙂