Калфин подаде оставка

Социалният министър Ивайло Калфин подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов му я прие. Доволен съм от това, което постигнах. Остава и още много работа за моите наследници, каза представителят на АБВ в управлението. Причина за решението му да го напусне е днешното решение на Националния съвет на АБВ да предложи на предстоящия в неделя висш форум на партията да бъде оттеглена подкрепата за правителството на ГЕРБ и да се призоват представителите на АБВ в изпълнителната власт да се оттеглят.
Оттеглям се от правителството по решение на ПП АБВ. През последната година и половина положих много усилия за това в България да има по-високи доходи, повече работни места и повече справедливост и предвидимост в социалните системи – каза Калфин и благодари на премиера за възможността и подкрепата.

На 12 май министър Калфин ще бъде отличен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ за принос в развитието на университета и укрепването на връзките между висшето образование и бизнеса. Решението за присъждане на почетното звание е взето с пълно мнозинство от членовете на Номинационната комисия.

Какво следва, ако в неделя АБВ излезе от властта? Ново обединение вляво след сменения курс в БСП?

Предсрочни избори?

КОЙ ще спечели най-много?

Анализирай това.

 

 

Може да харесате още...