600 деца в общ Празник на хорото

В истински пазникът превърнаха хорото децата от най-голямото основно училище в София 104 ОУ “Захари Стоянов”. В деня на своя празник  в традиционното вече празнично хоро в училището се включиха над 600 момчета и момичета. Наред с хорото, в програмата тази година имаше още джаз за деца с Венци Благоев и ателиета за хвърчила и колажи – все инициативи, част от националната кампания “Дни на приобщаването” 2016.

“Наричаме празника в 104 ОУ “Захари Стоянов” приобщаващ по 3 причини. Първата е, че програмата включва активности, с които да се покаже подкрепящата учебна среда. В нея децата не се делят по никакъв признак; те са толерантни, задружни, уверени в себе си. На празника присъстват ученици и учители от още 2 училища от село Долни Пасарел, Нови Искър и от Ботевград.

Националната кампания “Дни на приобщаването” 2016 стартира на 11 април и ще продължи до 23 юни. Тя е продължение на работата на Център за приобщаващо образование с пет училища-партньори с цел изграждане на български модел на приобщаваща училищна среда, който може да се приложи във всяко училище в страната.

Може да харесате още...