Огромен козунак за Великден под тепетата :)

Огромен козунак, опасващ фонтана пред сградата на общината, ще радва пловдивчани и гостите на града навръх Великден, каквато е традицията. Той ще бъде разрязан точно в 12:00, а час и половина по-рано, от 10:30, утрото ще започне весело за децата със семейните надпревари и конкурса за великденски яйца. Подготвени са куп награди и томбола за велосипед от “Зайо Байо”. Освен в спортните семейни надпревари на сцената, децата могат да се включат и в конкурсите „Най-красиво яйце” и „Яйце-борец”. Заедно с водещите батко Лозе и кака Арина в игрите ще помага и мечокът Теди, който ще подарява вкусни сокчета.
Да реже козунака се пада на заместник кмета Георги Титюков. За трета поредна година сладкишът се приготвя от пловдивския хлебен завод „Ритърн”.

От 12:30 часа ще започне ВЕЛИКДЕНСКА ФИЕСТА. Най-голямото великденско яйце ще очаква пловдивчани на площада, за да го изпъстрят с добри думи и послания за празника! Всеки, който присъства, ще може да напише своя великденски поздрав на огромно картонено яйце, а зад него на сцената младите таланти на Пловдив ще сътворят празнична Великденска Фиеста!

Пеперудени танци, Танци с чадърчета, Танци-звезди, Латино танци, Народни танци… Танци в изобилие! И песни – от български по-български – от необятния ни и красив фолклор, както и любими български песни от поп музиката 🙂

Може да харесате още...