Символ на качество, според нашенци през 2016-та – Adidas, Samsung, Audi, Rolling Stones и ФК Барселона

Adidas, Samsung, Audi, Rolling Stones и ФК Барселона са символите на качество, според нашенци, питани в проучването на  QUDAL – QUality meDAL кои са най-качествените продукти, услуги и марки на пазара и какво биха купили и използвали, ако парите не са проблем и единственият критерий е качеството. Допитването е проведено през януари тази година  от международната организация ICERTIAS – International Certification Association. ЦСКА измества „Лудогорец“ в категорията за най-добър спортен клуб. Веригата супермаркети Lidl пък е обявена за цялостен символ на качество.

В категорията за най-добър спортен клуб в света (независимо от спорта), футболните клубове заемат челно място, като този път на първо място излиза ФК Барселона. За най-добър спортен клуб в България (независимо от спорта), българите са гласували за ЦСКА в проучването на QUDAL – QUality meDAL за 2016 г. Предишният победител в тази категория беше „Лудогорец“. В категориите за най-добър спортист в България и най-добър спортист в света тази година българите са гласували за Ивет Лалова.

Символи на качество в областта на музиката, посред българите, са Лили Иванова, Rolling Stones и Adele. Samsung пък е посочен за най-добър мобилен телефон, докато фаворит в предишното проучване на QUDAL – QUality meDAL България 2014 г. беше Nokia. Точният въпрос, зададен на респондентите, е бил следният: Посочете името на производителя или доставчика на мобилен телефон, който, според Вашия личен опит и мнение, предлага възможно най-високо ниво на качество във Вашата страна.

Точно както със Samsung, Audi се оказа фаворит в категорията за най-добър семеен автомобил според българите в проучването на QUDAL – QUality meDAL. И още посочени з алщбими марки – Maggi (бульони), Nivea (крем за лице), Lindt (шоколади), Dr. Oetker (пудинг), Lenovo (лаптопи), „Компас“ (пастети), Cappy (плодови сокове), Aquafresh (паста за зъби), bTV (телевизионна мрежа), Bonduelle (замразени зеленчуци), Ariel (прах за пране) и др.

Проектът за сертифициране QUDAL е акредитиран към международна организация ICERTIAS – International Certification Association GmbH, със седалище в Цюрих, която вече се е доказала на пазара с добре познатите програми Best Buy Award и ICERTIAS Customers’ Friend, признати от потребителите и бизнеса.

 

Може да харесате още...