Пловдив е „Бизнес град на България за 2015 г.”

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отличи Пловдив с приза „Бизнес град на България за 2015 г”. Специалната награда беше връчена на заместник кмета по култура и туризъм Амелия Гешева по време на деветото издание на церемонията „Най-добър град за живеене“, организирана от Дарик академия в партньорство с Дарик радио и вестник „24 часа“. Министър Павлова отбеляза, че категорията „Бизнес град“ е изключително важна, защото бизнесът е този, който създава работни места, осигурява заетост, а това задържа младите да остават и да живеят в градовете си, а не да напускат страната. „Надявам се с успешната си работа и балансираното развитие на регионите да минимизираме постепенно миграцията към столицата“, каза още регионалният министър и посочи, че Пловдив е град, който притежава не само уникално богато културно-историческо наследство , но и град, който успява да създаде изключително добри условия за бизнес и да повиши процента на нарастване на инвестициите.

Над 100 млн.лв. ще бъдат инвестирани в Пловдив като бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., каза още министърът и обясни, че средствата са за подобряване на градската сред и подкрепа за бизнеса. „Над 13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в професионалните гимназии, което ще помогне за обучението на по-добри кадри за предприятията около Пловдив“, добави Павлова.

Заместник-кметът Амелия Гешева благодари за подкрепата и подчерта, че без инвестиции в инфраструктура той не би могъл да получи отличие за най-добър бизнес град. „В Пловдив сме убедени, че ако искаме да се развиваме и да бъдем най-доброто място за живеене трябва да работим във всички сектори на обществено-икономическия живот. Това е втората такава награда, която Пловдив получава, което показва, че имаме устойчивост в нашата политика“,допълни още тя.

Може да харесате още...