Българка управлява най-ефективната европейска кампания за активния начин на живот

Българката Ласка Ненова, мениджър на и ISCA  за Европа (Международната асоциация за спорт култура), ръководител на сдружение BG Бъди активен получи в Берлин поредното  международно отличие за кампанията, посветена на активния начин на живот. Призът е в  категорията Effective Voice. „Всички в България трябва да се гордеем с тази награда, тъй като ние сме държавата с най-богата и разнообразна програма, провеждана в рамките на кампанията NowWeMOVE, както и с най-съществен принос за постигнатите резултати”, сподели Ненова по време на получаването на приза. “Радостна съм, че кампанията привлича все повече последователи и привърженици на редовната физическа активност и промотирането на ползите от нея. Ние и всички съмишленици на българския координатор на кампанията NowWeMOVE – сдружение „BG Бъди активен“, искрено се надяваме, че темата за активния начин на живот ще става все по-значима за българите, като това ще бъде шанс за нас да предизвикаме позитивна промяна в нагласите и начина на живот на сънародниците ни”, допълни българката.

Наградата „Effective Voice” отчита постигнатите резултати от организации и инициативи в посока на привличане публичното внимание към определен социален проблем. Отличието, постигнато от ISCA и кампанията NowWeMOVE, е трето поред и то само за шест месеца, след като бе избрана за финалист на PR News CSR Awards в категория „Корпоративно-обществено партньорство” през януари, а в края на миналата година достигна до финал и на European Excellence Award.

NowWeMOVE e най-голямата европейска инциатива, насочена към промотиране на активния начин на живот, която споделя проста и лесно измерима визия: „100 млн. повече европейци, ангажирани със спорт и физическа активност до 2020 г.”.

В България кампанията се организира от 2012 г. и има три основни цели: да повиши информираността, относно ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност и да подобри възможностите за достъп до спорт и физическа активност. F2F TV е партньор на кампанията в две поредни години.

Може да харесате още...