300 военни – допълнително на границата

Взето е решение за пращане на допълнително 300 души от армията за охрана на границата. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред журналисти на Учебен полигон „Ново село“ след откриването на тактическото учение „Ответен удар 16“. Очаква се това да стане в сряда. На въпрос дали ще има ограда на гръцката граница, премиерът изрази надежда да не се налага да има такава, тъй като би означавало да се дават за това пари, вместо за други нужди. Премиерът добави, че е достатъчна гаранцията, дадена в разговора на ниво министри, че няма да има „гореща точка“ на границата близо до Гоце Делчев, но подчерта, че става дума за гръцка територия, на която решенията взимат съседите ни.

Относно мигрантския въпрос министър-председателят каза, че се правят срещи на високо професионално ниво със съседните държави.

Направихме всичко възможно българските военнослужещи да бъдат подготвени, провеждаме тренировки и общи учения с колегите от МВР, а със съседните държави провеждаме срещи на политическо ниво, каза и военният министър Николай Ненчев. Той съобщи, че се обсъжда и съвместно учение на българо-гръцката граница с гръцки военнослужещи.

 

Може да харесате още...