Легендарният Иън Андерсън ще открие Есенния салон на изкуствата в Пловдив

Всички хитове на JETHRO TULL ще бъдат представени от емблематичния ИЪН АНДЕРСЪН на 3 септември в Античния театър в Пловдив, съобщиха днес организаторите от радио ТАНГРА МЕГА РОК на пресконференция в община Пловдив. Меломаните ще имат възможност да чуят на живо безсмъртни песни като „Living in the Past“, „Cross-Eyed Mary“, „Locomotive Breath“, „Aqualung“, „Thick as a Brick (Side 1“’ и всички останали в една специална вечер, с която ще бъде открит Есенния салон на изкуствата. Освен със своята флейта и специфичен глас, АНДЕРСЪН ще излезе на вековната сцена заедно с музикантите, които в голямата си част са свирили в JETHRO TULL, преди легендарната група официално да прекрати дейността си през 2014. Това е една от най-успешните прогресив формации в историята, с над 60 милиона продадени албуми в целия свят. Информация за цените и място за продажба на билетите ще бъдат обявени в сряда.

DSC_6557В пресконференцията за представяне на фестивала SOUNDS OF THE AGES 2016, който е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2016 г., участие взе и заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева. Финансовата подкрепа от страна на общината е в размер на 80 000 лв. В тазгодишното издание на фестивала ще има няколко прекрасни концерта. Единият е на „Макако“, който беше отложен през 2015 година. Интересът към суперзвездите от Барселона е голям. Иберийските музиканти имат вече 8 албума и десетки хитове зад гърба си , а клиповете им в Интернет събират по няколко милиона гледания.
Вече са в продажба билетите за концерта на „Кататония“, с оркестъра на Държавна опера – Пловдив, под диригентството на Левон Манукян, който меломаните ще имат удоволствието да видят на сцената на Античния театър на 22 септември. Концертът ще бъде сниман и издаден, за да достигне до феновете в цял свят.

Фестивалът SOUNDS OF THE AGES води началото си от 2011г., когато за концерт в Античния театър е поканена финландската звезда Таря Турунен. Организаторите от „Тангра мега рок“ го обявяват като JETHRO_TULL_ANDERSON_PLOVDIV_2016фестивал, защото са убедени, че това е новият музикален форум, който предстои да прерасне във фестивал в следващите години. Концертът преминава при изключителен успех и дори дъждът и наводнената магистрала „Тракия“ не отказват хилядите фенове, които пристигат в Пловдив от цялата страна. Само за няколко години, музикалното събитие се превръща в истински фестивал, който представя световни звезди като: „Ейша“, „Апокалиптика“, „Парадайз лост“, „Опет“, Фиш, „Ту челос“. А когато рокът се среща с класически филхармоничен оркестър и хор, шоуто е незабравимо. Участието на оркестъра на Държавна опера – Пловдив всяка година по време на част от концертите, прави възможно изпълнението на популярни творби на световноизвестни музиканти с нови нестандартни аранжименти, включващи и класически инструменти.

Както отбелязват организаторите: „Амбицията на SOUNDS OF THE AGES е всяка година, в последните дни на лятото, да събира в сърцето на България феновете на рока и ценителите на изкуството за няколко незабравими дни в стария Пловдив“. А в действителност фестивалът предлага на публиката едно нетрадиционно музикално изживяване, превръщайки се в културен мост между Пловдив и света. Всяка година все повече чужденци пристигат в града под тепетата специално за концертите – от Великобритания, Франция, Испания, Германия, Италия, както и от съседните на България държави.

Може да харесате още...