Пловдив е с 3 номинации в конкурса „READ & TRAVEL”

Пловдив е номиниран в три от общо петте категории на конкурса „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”), който ще се проведе за четвърти пореден път от 14 до 17 април в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ – Велико Търново. Първата номинация е в категорията “най-оригинално събитие” и е за „Международната среща по туризъм“, чието осмо издание ще се проведе от 20 до 23 април. Организаторите на конкурса определят срещата като пример за алтернативно събитие, чиято концепция надгражда тази на традиционна туристическа борса и предлага съвременен подход на договаряне и промотиране. Следващите номинации:Втората е за Винената карта на региона „Пътят на виното“, издадена от Община Пловдив през 2015 г., а категорията е „Най-интересно туристическо издание“. Картата представя Пловдив и региона като дестинация за развитие на винения туризъм, който е един от приоритетните и е залегнал в Стратегията за развитие на туризма в Пловдив 2014-2020 г. Пловдив е център на най-големия винен регион в страната, който е наситен с лозови масиви. Винената карта на региона „Пътят на виното“ включва 8 винарски изби и два винени бара-енотеки в Пловдив, Брестовица, Първенец и Огняново. Тя представлява на практика първият по рода си винен маршрут в България.

Третата номинация е за публикацията за Пловдив „ Пловдив – европейска столица на културата в конкурса „Най-добра Европейска дестинация“. Категорията е „Най -ефективни рубрики и публикации“. Публикацията бе част от кампанията при участие в конкурса през настоящата 2016. Пловдив спечели трето място в Европа, класирайки се след градовете Задар в Хърватия и Атина в Гърция.

Победителите в отделните категории ще станат ясни по време на заключителната церемония. Щандът на Пловдив досега е печелил наградата за „Най-атрактивен щанд“ на туристическата борса няколко години подред.

В 4-я Национален конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”) участват предложения за периода януари-декември 2015 г.в категориите: най-професионални туристически сайтове; най-интересни туристически издания (книги, пътеводители, учебници, карти); най-ефективни рубрики и публикации (репортажи) по темата на изложението; най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм, организирани от музеи, общини, браншови организации и сдружения, държавния и неправителствения сектор, университети и др.; за Голямата награда на журито – най-оригинално събитие в областта на културния туризъм

Може да харесате още...