Над 400 спортисти ще се съревновават в най-голямото iRun бягане

Най-голямото пролетно състезание по горско бягане и колоездене “Аладжа манастир” ще привлече за участие над 400 спортисти от цялата страна. Състезанието е бягане или придвижване в пресечена местност с планински велосипеди. Двете дисциплини може да бъдат и съчетани. Най-дългият маршрут на ектремната надпревара достига 32 км.  „Голямото бягане” ще стартира на 8-ми май, но записванията за участие вече са започнали, защото има промоционална такса за ранно записване преди 10-ти април. Освен това състезателите могат да бъдат само регистрирани потребители в сайта. Огромният интерес на желаещите предопределя, че състезанието ще се превърне в спортния хит за сезона. В надбягването могат да се включат и деца под 14 години, ако имат пълнолетен придружител. Единственото изискване е всички велосипедисти да носят задължително каска.

iRun – бягането ще се проведе по всички стандарти, наложени в спортната практика. Трасето ще е маркирано, ще бъдат поставени химически тоалетни, ще има медицинско обслужване и линейка, а доброволци ще следят за спазването на маршрута. Осигурени са подкрепителни пунктове с леки храни и напитки – един в старт/финал зоната и допълнителни по трасетата, както и наградния фонд от предметни награди на стойност 1000 лв.

На най-бързите 3-ма мъже и жени във всички дисциплини ще бъдат връчени медали. Всички участници и доброволци ще получат грамоти. Отчитането ще се извършва с електронни чипове, а резултатите, заедно с професионални снимки, ще бъдат публикувани на сайта на организаторите от iRun, както и на официалната им страница във Фейсбук.

Може да харесате още...