Мобилна услуга ще рекламира Долината на розите от 5 април

Нова мобилна услуга ще рекламира историята на Долината на розите за първи път през смарт телефон.
,,Story stickers in Kazanlak” е проект, създаден изцяло от млади хора за млади хора. Красивите лепенки по оригинален и забавен начин ще разказват за известни личности и места от региона, но това не е краят на историята. На всеки стикер е изобразен уникален QR код. При сканиране, чрез специално безплатно приложение на модерен мобилен телефон, баркодът ще „препраща“ потребителите към туристически сайт. На интернет страницата, разработена също от младите ентусиасти, ще бъдат представени различни туристически обекти от богатото културно-историческо наследство на Долината на розите и на тракийските царе. Желанието на младите новатори е все повече техни връстници да познават древното минало на казанлъшкия регион.

Модерната услуга е разработена от младежи от Казанлък, за които има все по-малко тайни в сферата на информатиката, информационните технологии, фотографията, туризма, графичния дизайн и живописта.
,,Story stickers in Kazanlak” се осъществява с финансовата подкрепа на Община Казанлък и съдействието на Младежки общински съвет – Казанлък.

Официалният старт на проекта ще бъде на 5 април в Младежки дом от 18.30 часа.

Може да харесате още...