“Малкият принц” идва при нас с ново луксозно издание

Ново луксозно издание на „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент Екзюпери излезе на пазара под знака на Издателска къща Хермес. Вечната книга, която всяко голямо и малко дете не е лошо да прочете, е преведена от Константин Константинов, а илюстрациите са на талантливия художник Борис Стоилов.  В Галерия „Лаутлиев“ в пловдивския квартал Капана са подредени като изложба илюстрациите от „Малкият принц“, а между страниците й може да прочетете мъдростите, които отдавна живеят самостоятелно. Сред тях е и тайната на живота, че „…най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите“.

В това издание работата на художника Борис Стоилов е изключително ценна. От 1991-ва до днес голяма част от работата му  е посветена именно на книгите за деца, издадени от „Хермес“ в сериите „Златно перо“, “Имало едно време“; „Вечните български приказки“; „ Приказки от 1001 нощ“; „ Майстори на приказката“ и др. За работата си върху книгите от поредицата „Майстори на приказката“ през 2013 г. той получава националната награда „Константин Константинов“ за илюстратор. С книгите за деца е свързана и работата му за няколко големи чуждестранни издателства – в Румъния, Франция и Канада.

Как илюстрациите кореспондират с уникалния разказ за златокъдрото момченце, което носи мъдростта си през времето като облаче, остава да разберете като отворите новото издание 🙂

Може да харесате още...