Бродуейският мюзикъл “Хвани ме, ако можеш“ идва в Пловдив на 2-ри април

Студенти на Американския университет в България (АУБ) поставят бродуейския мюзикъл „Хвани ме, ако можеш“ по едноименния филм с Леонардо ди Каприо и Том Ханкс. Те предизвикват публиката си да станат част от една забързана и пълна с обрати, музика и любов история, която ще ги накара да се посмеят, но и да се замислят за значимите неща в живота. „Хвани ме, ако можеш“ е деветият пореден проект на клуба „Бродуей“ към АУБ. Близо 40 студенти от 10 държави работят върху цялостната подготовка на мюзикъла от поставянето му на сцена през намиране на финансиране до рекламирането му из България.
След премиерата в Благоевград трупата тръгва на турне, за да радва своята публика в София, Варна, Русе и Пловдив. Жителите и гостите на града под тепетата ще имат възможност да станат част от бродуейската магия на 02.04.2016г. (събота) от 19:00ч. в Дом на културата „Борис Христов“.

„Хвани ме, ако можеш“ разказва историята на 16-годишния Франк Абигнейл-младши, който бяга от семейството си, за да започне своя път към себеопознаването. Преструвайки се успешно на адвокат, лекар и адвокат, Абигнейл обикаля целия свят като се финансира чрез фалшифицирани чекове. Тези измами привличат вниманието на агента на ФБР, Карл Хенрати, който си поставя за цел да го залови на всяка цена. Всичко се променя за младия мошеник, когато среща срамежливата медицинска сестра, Бренда Стронг, която го кара да преосмисли живота си и бъдещите си планове.

В ролята на агент Хенрати ще се превъплати актьорът от благоевградския Драматичен театър, Александър Митев. Франк пък ще бъде изигран от албанеца Бриан Шкодрани, пъровкурсник в АУБ, участник в четвъртия сезон на музикалния формат “Гласът на Албания.”

Клубът „Бродуей“ към АУБ е създаден през 2007 година, когато започва работа по продукцията на мюзикъла „Чикаго“, който има четири представления на благоевградска сцена. Две години по-късно клубът поставя „Лак за коса“ и тръгва на първото си национално турне и от тогава то се превръща в традиция и крайна цел на организаторите. От тогава насам клубът „Бродуей“ се е превърнал в неизменна част от студентския живот в АУБ и се радва на успехи и почитатели от България и чужбина. Освен изброените по-горе представления студентите поставят също „Уестсайдска история“, „Мулен Руж“, „Брилянтин“, „Мемфис“, „All Shook Up“ и „Бурлеска“.

автор: Татяна Бакалова

снимки: Американски Университет в България

Може да харесате още...