Започна регистрацията за най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge

Регистрацията за участие е отворена! Предизвикателствата за решаване са обявени! Това обявиха  организаторите на  NASA Space Apps Challenge месец преди провеждането на най-големия хакатон в света. България ще участва за четвърта година. Space Apps Challenge е уникално по рода си състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите са в полза на живота на планетата Земя и Космоса. В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да имат принос за живота на планетата Земя и Космоса.
След успешните 2013, 2014 и 2015 г. тази година българските екипи ще участват за пореден път. В състезанието ще се включат над 180 локации по света. Всеки, който има мотивация да участва ще може да се регистрира за участие в София, Бургас и Пловдив. Регистрацията е отворена и ще продължи до деня на самото събитие на 23-24 Април.

Състезанието в София ще се проведе в Интер Експо Център, за участие може да се регистрирате тук. В Бургас ще се проведе в Професионалната Гимназия по Механоелектротехника и Електроника, регистрацията се прави на специален сайт.  В Пловдив състезанието ще се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика, регистрацията се прави на този адрес. Може да се участва и виртуално от всяка една точка в страната.

Обявените 25 предизвикателства попадат в категориите Aeronautics, International Space Station, Solar System & Beyond, Technology, Earth и the Journey to Mars. Екипите избират по кое предизвикателство да разработват проекти, може да се прочете повече тук. 

Може да харесате още...