Терористична атака в Анкара, над 30 жертви

България осъжда най-остро бомбената атака, окървавила за трети път в рамките на половин година столицата на Република Турция – Анкара, причинила смъртта на 34 души и довела до раняването на повече от сто граждани. Няма кауза, която да легитимира подобен антихуманен акт. Това се казва в официалното изявление на българския външен министър Даниел Митов след кърваваия атентат в града в неделя вечерта. Според основната версия за него е, че атентатор-самоубиец се е врязал с колата си между два пътнически автобуса в центъра.

Изразявам най-искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелавам успешно възстановяване на ранените, допълва Митов.

България е съпричастна с мъката на съседна и приятелска Турция, в която продължава да ескалира жестоката спирала на насилие, която подкопава демокрацията. Сигурни сме, че компетентните органи на Република Турция ще положат всички усилия, за да разкрият организаторите на този варварски акт, завършва изявлението.

Няма информация за пострадали български граждани при атентата в Анкара. Няма и организация, която на този етап да е поела отговорността за него.

снимка: архив, атентат в Истанбул

Може да харесате още...