Пожар в Музея на авиацията; ЛАЗ 7-М, ПО-2, възстановките на КБ-1 Пеперуда, „Албатрос“ и недовършения ДАР-1 – в критично състояние

20 минутен пожар се оказа достатъчен, за да постави в критично състояние възстановките на КБ-1 Пеперуда, „Албатрос“ и недовършения ДАР-1, както и самолетите ЛАЗ 7-М и ПО-2. Огънят лумва около 11.00 часа в хангар на Музея на авиацията и в потушаването му се включват шест екипа на пловдивската противопожарна служба и музея. Няма пострадали хора, а причината за пожара се разследва. Тази година единственият в България авиационен музей отбелязва 25 години от създаването си. За да посрещне юбилея с всичките си ценни експонати, още днес Щабът на отбраната инициира дарителска акция за възстановяване на пострадалите самолети.

Средствата ще бъдат набирани на доброволен принцип. “Обръщаме се към всички военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия да допринесат за възстановяването на музея”, прзовават от Министерството на отбраната.

Може да харесате още...