До Рио на колело?

На 1-ви април започва едно от най-вълнуващите велосипедни приключения. Група колоездачи ще изминат цялото разстояние от Ванкувър, Канада до Рио де Жанейро, Бразилия, за пристигнат там за началото на Летните Олимпийски игри. Организаторите на пътешествието са от България и САЩ.

Уникалното пътуване ще преведе пътешествениците през два континента и 14, малко или много, непознати държави – Канада, Съединените щати, Мексико, Белиз, Гватемала, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика, Панама, Колумбия, Еквадор, Перу, Боливия и Бразилия. Участниците ще изминат 17 000 километра за приблизително четири месеца, ще навлязат в териториите на няколко национални парка и ще прекосят Андите и Амазонската дъждовна гора.

Двама българи и един американец – Румен Минчев, Николай Йорданов и Джон Хейзълуд, са първите участници, които тръгват от Ванкувър, а по пътя към тях ще се присъединят още колоездачи.

Най-страхотната част е, че всеки може да се включи. Спрямо желанието и мотивацията си, всеки може сам да избере в коя част на маршрута да се присъедини към групата и колко дълго да продължи собственото му приключение.

Една от основните идеи на пътуването е участниците да изживеят нещо уникално и вълнуващо, променящо животите им, като се запознаят с различни хора и култури, преминат през различни разбирания и философии и множество предизвикателства за човешката физика и психика. Това не е състезание, така че по време на пътуването ще бъде отделяно достатъчно време за „потапяне” в местните бит и култура на местата, през които се преминава.

F2F TV ще се свърже с инициаторите, за да ви разкаже дали има първоаприлска шега в приключението на 4 гуми. Очаквайте и как да се включите 🙂

Може да харесате още...