Новите филми на Вим Вендерс и Тери Гилиам на София Филм Фест в Пловдив от 17-ти март

11-тото издание на София Филм Фест под тепетата наближава. Фестивалът ще се проведе от 17-ти до 27-ми в Lucky Дом на киното, като ще можете да видите 28 заглавия. Продажбата на билети започва от 11-ти март (петък) на касата в дома на киното. Рубриката ГАЛАПРОЖЕКЦИИ включва редица любопитни заглавия. На първо място ще можете да видите новият филм на Вим Вендерс “Всичко ще бъде наред” и то в 3D формат. Лентата с участието на Рейчъл Макадамс и Шарлот Генсбур ни среща с писателя Томас, който се опитва да се съвземе след тежък инцидент и да продължи напред. Един филм за осъзнаването, че не само времето лекува раните, но и куражът да се изправиш пред проблемите и да простиш. Особено на себе си.

В “Нулевата теорема” на Тери Гилиъм участва двукратният носител на „Оскар” Кристоф Валц като Кохен Лет – ексцентричен и асоциален компютърен гений, обзет от екзистенциално безпокойство. Той живее в изолация и има за задача да открие какъв е смисъла на живота. Неочаквани гости обаче ще му помогнат да познае любовта и сам да пожелае да открие смисъла на съществуването си.

Дълги години се смята, че филмът на Тед Кочев “Да се събудиш в страх” (1971) е безвъзвратно загубен, но Австралийският национален филмов и аудио архив и „ArtLab Deluxe” успяват да го реставрират. Джон Грант е учител, който пристига в отдалечено миньорско градче с идеята да преспи една вечер. Но тази една вечер става пет, а той се движи към собственото си унищожение.

Ma ma (12)

 

Гледайте Пенелопе Крус в “Ma Ma” – един изпълнен с много въздействащи емоции, типично по испански, филм. Вдъхновяваща история за живота, смъртта, романтиката и майчинството.

“Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” разказва за едно момче от отдалечено босненско градче, чийто живот се срива заедно с важните исторически събития в региона. За неговото краткотрайно, но важно появяване на сцената на тези събития. За начина, по който висшите политически интереси използват скромния живот на един човек. Филм за вечното жертвоприношение.

Рубриката В НАЧАЛОТО БЕ МУЗИКАТА има с какво да зарадва всички меломани. “B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989” е един филм за музиката, изкуството и хаоса в дивия Западен Берлин през 80-те. Забързан колаж от истории от едно диво, но креативно десетилетие, започващ с пънк и завършващ с парад на любовта.

С “Кърт Кобейн – Montage of Heck” ще преживеете както никога досега Кърт Кобейн с един от най-оригиналните и задълбочени документални филми за всички времена и единствен официално одобрен портрет на една от най-големите музикални икони.

 

Може да харесате още...