3000 пролетни цветя на Хълма на освободителите в Пловдив и 150 нови знамена в града за 3 март

С около 3000 пролетни цветя ще посрещне пловдивчани Бунарджика днес. С тях са оформени различни цветни фигури, а в цветарниците пред паметника на Царя Освободител – руският император Александър II, и загиналите за освобождението на България от турско робство воини са засадени над 1000 теменужки. Всички пътеки и алеи на хълма са проходими. А пловдивчани и гостите на града ще видят и новозасадените по тепето 30 чинари, липи и кестени, както и новите иглолистни дръвчета в алеите на руските космонавти.
През пролетта се очаква да заработи и фонтанът, уверяват от общинското предприятие Градини и паркове.

Бунарджика е мястото, където на 3 март по традиция Пловдив отдава почит пред загиналите за свободата на България след 5 века турско робство. Градът посреща националния празник и със 150 нови знамена. Трикольорите се развяват върху пилони с височина 15 метра на 6-те входно-изходни артерии и във вътрешността на града.

Днес Регионалният Исторически музей отваря вратите си с експозицията “Българско Възраждане” на ул. “Димитър Грегориади” в Старинен Пловдив. Със свободен вход тя ще може да се разгледа и в следващите два дни. Отворени врати на националния празник има и в Музея на авиацията в Крумово.

Може да харесате още...