Кървав атентат в Анкара, премиерът и външния ни министър – със съболезнования до турския народ

Премиерът Бойко Борисов изпрати телеграма до турския си колега Ахмет Давутоглу, в която изразява съболезнования към семействата на жертвите от кървавата терористична атака в Анкара. В сряда в 18:31 часа местно време, на кръстовище в турската столица, кола-бомба се взриви до конвой, превозващ турски военослужещи. Конвоят е изчаквал червения светофар, когато колата се врязва в него и убива най-малко 28 души, а 61 ранява. Световните агенции предадоха, че турските власти са окачествили взрива като атентат и са заявилиа, че мишена са били военните.
“В този тежък и отговорен за Турция и за цяла Югоизточна Европа момент, България застава зад правителството и народа на съседната и приятелска държава и най-остро осъжда ужасяващите актове на насилие и тероризъм“, заявява министър-председателят Бойко Борисов в телеграмата си.

Изявление за кървавия атентат разпространи и Министерството на външните ни работи. В него министър Даниел Митов заявява: “Жертвите на последвалия нов взрив в района на Диарбакър потвърждават необходимостта от единство на всички държави в общата ни борба с тероризма. Убеден съм, че компетентните органи на Република Турция ще разкрият подбудителите на тези актове, както и ще направят всичко възможно за предотвратяване на подобно насилие в бъдеще”.

Може да харесате още...