Петото издание на детската ски купа ЗДРАВЕЦ с международно участие

За пета поредна година деца на възраст от 6 до 12 години ще се състезават в националното първенство по ски алпийски дисциплини – гигантски слалом за купата на Еко хотел ЗДРАВЕЦ. Стартът на състезанието ще бъде от 10.00 часа утре, 16 февруари (вторник) на писта „Еко хотел Здравец“- парк Родопи. Организатор на събитието е Спортен Ски Клуб „ТРАКИЯ-САГ“- Пловдив. Новото и по-различното тази година е международното участие – освен 250 деца от всички родни ски клубове, в състезанието ще участват и 30 малчугани от Сърбия, Македония и Гърция. Ски купата е кръг от националната купа по ски-алпийски дисциплини от календара на Българската федерация по ски за деца до 12 г.

Интересът към състезанието и тази година е впечатляващ, а организаторите са се погрижили слаломът да бъде съпътстван от много допълнителни мероприятия за забавление на най-малките: тази вечер се проведе състезание за най-голям балон, направен от дъвки Идеал. Утре през целия ден състезанието ще бъде съпътствано от организиран „Ден на палачинката“ – Лора и Стоян от предаването „Бон Апети“ ще правят палачинки за децата. Фирма ще осигури за всички състезатели вкусен чай на финала, а всеки участник, преминал през него, ще получи торбичка с лакомства.

Наградният фонд за класиралите се от 1-во до 3-то място деца е осигурен от Еко хотел Здравец и официалния представител на Хед за България, които ще зарадват малките победители с купи и медали и, разбира се, с атрактивни материални награди. Класиралите се от 4-то до 6-то място ще бъдат наградени с детска козметика.

Може да харесате още...