Изба Драгомир празнува Трифон зарезан с признание за свое вино като номер 1 в България за 2015-та

Dragomir Rubin Reserva 2012 спечели първо място в класацията за най-добро българско вино DiVino Топ 10 за 2015-та година. Новината обяви пред десетки гости на Драгомир Наталия Гаджева, минути преди да зареже символично лозето със съпруга си Константин Стоев и главния технолог на избата. Наталия и Константин отглеждат като своя рожба вече 10-та година винарската си изба. Така технолозите по професия, натрупали опит и стаж в големи винарски предприятия през годините, откриват истинското си призвание да създават изкуство едва когато решават да създадат своя собствена марка. Били сме на различно място в топ 10 на класацията досега, радваме се изключително много на приза сега – каза с вълнение Наталия Гаджева и подари на главния технолог 5 литрова бутилка от най-доброто вино на България, за да му се наслади със семейството си.

Dragomir Rubin Reserva 2012 е класирано на първо място след егустации на сляпо от комисия, която му е дала 91 от общо 100 възможни точки. Според критериите на DiVino Топ 10 те отреждат рейтинг 4 за рубинения еликсир на Драгомир. Според дегустационната му характеристика: виното е с много интензивен, непрогледен цвят с красиви оттенъци на развитие – гранатово-керемидени. Въздействащ, запомнящ се нос, който се развива непрекъснато. Долавят се благородни аромати на сушени горски плодове, солени, печени орехи, печени кестени, йод и риган. Гладко, кадифено с много плътно тяло и благородно развитие на ароматите и във вкуса – орехова шума, сушено месо, гъби. Много дълго, класно вино с отличен потенциал за стареене в бутилка.

На Трифон Зарезан влюбеното във виното семейство почерпи с ароматни вина и великолепни мезета своите гости. А избата беше декорирана тематично с бранда на виното, признато за номер 1 в България за 2015 година.

През 2013-та година Винарска изба Драгомир партнира на F2F TV в 4 дневната програма в Пловдив на Мис България в Америка Невена Чалова и ни посрещна с гостоприемство на незабравима дегустация. Оттогава знаем, че в Драгомир всичко, което се прави, се прави с любов. Честита награда на Наталия и Константин!

Може да харесате още...