Премиерът съгласен с кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието

От вицепремиер Меглена Кунева да стане министър. С това се съгласи премиерът Бойко Борисов днес след като Реформаторският блок излъчи кандидатура на екс евродепутата ни за минисът на образованието и науката. В сряда ще номинацията й ще бъде гласувана в Народното събрание.
Борисов проведе среща с вицепремиера Кунева, в рамките на която двамата обсъдиха ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, предаде прессекретариата на МС. По-рано днес министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев депозира своята оставка в Министерския съвет.

Причина за януарската рокада стана мощна обществена реакция срещу екипа на образователното ведомство заради предложения за промени в учебни планове по литература и история, за които мнозина са с убедение, че са режисирани именно с цел падане на Танев. След като поиска да освободи поста, Борисов обяви, че му предлага съветническо място при себе си.

Какъв е ходът му с Кунева – дали не е предвидливо отстраняване на дамата от полето, на което ще се разиграва кандидат-президентската партия с все още неясни съперници? А какъв е нейния ход с отстъпване на вицепремиерското място за ресор, в който има неясни качества, но – както се твърди – доста европейски средства? И къде са рефармотарите с ходовете си, след като – после съдебния министър някой вече сготви образователния министър танев, а все повече взе да клати и другите им министри – на здравето и на отбраната… И изобщо не става дума да коментираме за качествата им в момента.

Предстои да видим.

Може да харесате още...