Божана Апостолова създава Комитет за защита на България

Международният наблюдател Тома Томов ще оглави Комитет за защита на България, това обяви поетесата и издател Божана Апостолова, по чиято идея в 14 часа днес интелектуалци и бизнесмени се събират в сградата на Розаимпекс, за да създадат организацията. Тя ще е неформална, може и да не се нарича комитет, каза по-рано през седмицата Апостолова пред Дарик Радио Пловдив като категорично отрече да има проектът да има политически амбиции. Искам най-можещите, най-знаещите да начертаят вярната пътечка, да поставят задачи, които час по-скоро могат да спасят нацията ни, допълни поетесата в интервюто ми за радиото. Апелът й включи и журналистите, които да настояват пред властта тези задачи да се реализират докрай.
Една от първите идеи на Апостолова е всяка година Кабинетът да отделя по 30 милиона лева за млади предприемачи до 35 години, които имат идея за производство. Така те ще бъдат стимулирани да се реализират в България, вместо да напускат страната.

Освен Тома Томов, призивът на Апостолова, тръгнал миналата седмица като емоционално писмо в социалната мрежа ФБ, са подели Анжел Вагенщайн и бизнесменът Домитър Георгиев. Поетът Стефан Цанев и писателят Георги Господинов са коментирали, че поколението е обезверено, каза още Божана Апостолова в ефира на Дарик.

Може да харесате още...