Палеж на кола на жената на пловдивския кмет – как да повярваме, че някой наркоман или нехранимайко е драснал клечката?

Как може да пламне кола, паркирана в двор с двуметрови стени и висока ажурна ограда, в 2 часа през нощта, ако на всичкото отгоре е и на жената на кмета? От само себе си? Или умишлено?

Уравнението като че ли е без неизвестни. Особено като добавим и още наслагващи се обществени фактори: че два дни след случката се гласува бюджета на града. Че ден след горящата кола се организира национален протест. И че от цяла седмица вече се насажда напрежение на междуетническа основа заради поредния опит за прочит от съвременна гледна точка на най-болезнената история на държавата ни, родила и най-героичната ни литература.

Факттите по случая с колата: минути след 2.00 часа тази сутрин на спешен телефон 112 се получава съобщение за горящ автомобил на ул. “Богомил”. Пожарникарите реагират. Огънят успява да нанесе само материални щети, няма пострадали. Служители на Четвърто Районно Управление работят по изясняване причините за палежа, пише в прессъобщението си полицията. И с думата “палеж” легитимира версията за умисъл.

Сега остава да се улови извършителят. Но и да се стигне още по-далече – до истинския виновник, поръчителят. Защото, извинете, но вижте горното уравнение – как да повярваме, че някой наркоман или нехранимайко е драснал клечката?

Може да харесате още...