60 минути ЗАЕДНО с първия календар на най-старите етноси в Пловдив

Първият по рода си KАЛЕНДАР НА ЕТНОСИТЕ ще бъде представен официално на 29.01.2016 (петък) в Балабановата къща в Пловдив. Общностите с принос в историята на най-стария жив град в Европа присъстват в него със своя народна мъдрост и традиционно облекло. Проектът е на фондация „ЗАЕДНО“ и представителите на етническите общности под тепетата. Събитието предшества откриването на първия по рода си “ДОМ НА ЕТНОСИТЕ”, който ще отвори врати в края на февруари.

На събитието ще присъстват и фотомоделите от календара с характерно облекло, а всички гости ще опитат от традиционните ястия на арменци, евреи, руснаци и турци. Специалното питие на вечерта ще бъде вино от нар.

Фотомоделите са автентични представители на общностите в Пловдив. Снимките са правени специално и  безвъзмездно от пловдивския фотограф Юлиан Георгиев, който е и дизайнер на календара. Време и ентусиазъм доброволно инвестираха приятели на Фондация “ЗАЕДНО”, съпричастни на идеята за етническа толерантност.

Посланието e “ЗАЕДНО” да популяризираме вековния модел на мирното съжителство между етносите в Пловдив – градът, известен от векове като конгломерат от различни общности, които съжителстват в разбирателство. А фондацията създадохме с директора на Дарик Пловдив Лалка Златанова.

Може да харесате още...