Пазарджишката прокуратура поиска задържане под стража за бившия кмет Иван Евстатиев, БСП свали доверие от него

Районна прокуратура Пазарджик внесе искане в панагюрския съд за вземане на най-строгата мярка за неотклонение на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев „задържане под стража“. А общинската структура на БСП Стрелча свали доверието си от него като председател и член на Общински съвет на БСП и като общински съветник от групата на социалистите. В декларация социалистите подкрепиха позицията на гражданството за справедлив процес и отнемане на званието му почетен гражданин на Стрелча. Евстатиев беше привлечен като обвиняем за секс с малолетно момиче на 15 януари в хотел „Стрелча”. Според обвинението, Евстатиев се е съвкупил с ученичката като я е привел в безпомощно състояние.

С постановление на главния прокурор от вчера, наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Иван Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод, за да не са налице каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Както още вчера F2F TV съобщи, пострадалата е на 16 години и е разпитана пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото са разпитани и други свидетели, назначени са съдебно-медицинска и химическа експертизи като последната ще установи дали Евстатиев е употребил алкохол.

Предстои Районен съд-Панагюрище да насрочи съдебно заседание по исканата мярка.

Междувременно, от общинската структура на БСП призоваха Евстатиев и за оставка като общински съветник, а от областното ръкоодство на левицата в Пазарджик поискаха общинската организация да се поеме от друго лице.  „Както всички стрелчани, очакваме пълна прозрачност по случая и обективни действия на правораздавателните органи”, се казва в декларацията.За временно изпълняващ длъжността председател на Общински съвет на БСП до приключване на пълния цикъл отчети и избори беше избрана Донка Младенова, член на Общинския съвет.

снимка: сайт на БСП

 

Може да харесате още...