Майкрософт и Иновейшън Стартър канят ученици за посланици на технологиите и иновациите

netwarsМайкрософт България и агенцията за иновации Иновейшън Стартър търсят посланици на технологиите сред българските ученици. От днес (12 януари 2016), в рамките на трийсет дни, всички ученици в страната на възраст между 15 и 18 години, желаещи да участват в проекта, могат да номинират някого и да се самономинират за посланици на иновациите и технологиите в специалната фейсбук група и в регистрационната форма на сайта на Иновейшън Стартър. Всяка номинация трябва да представлява креативна автобиография само в шест думи и кратък отговор на въпроса: Какво бихте променили с помощта на технологиите и как?

Стоте класирани за участие в проекта младежи, които ще станат първите „Млади посланици на технологиите и иновациите“ в страната, ще бъдат обявени до 7 март и ще имат възможност да посетят еднодневен уъркшоп в София през втората половина на март. В рамките на събитието те ще разработят свои собствени приложения за телефон, таблет или лаптоп чрез Майкрософт технологии; ще участват в няколко практически, интерактивни работилници на тема дигитална грамотност; ще работят върху модели за творческо и иновативно мислене и разрешаване на конкретни казуси. Техни лектори и ментори ще бъдат експерти от Майкрософт, Иновейшън Стартър, фондация „Старт ЪП” и „Заедно в час“.

На събитието младежите ще могат също така да представят свои идеи за това как да се подобри българската образователна система с помощта на технологии, иновативни методологии и социални иновации. Те ще получат грамота-отличие и като първите „Млади посланици на технологиите и иновациите“ в България ще имат мисията да предадат наученето и „запалят” своите съученици за каузата на технологиите и иновациите.

И има защо – предвиждания на Европейската комисия показват, че 90% от изискванията за работа през 2020 година ще предполагат наличието на поне базови технологични умения у кандидата.

Проектът е под мотото „Млади посланици на технологиите и иновациите“ и се реализира в рамките на програмата Youth Spark Live на Майкрософт.

 

 

 

Може да харесате още...