Община Пловдив обяви дата за първото класиране в детските градини за 2016/2017 година

decaРодителите на децата, на които им предстои да постъпят в детските заведения на община Пловдив през календарната 2016 година, могат да се запознаят с публикувания на интернет-страницата на Системата за прием  График на дейностите. Предвидени са 20 класирания, при проведени през 2015 година 19 на брой.  За родените през 2013 година деца, които навършват 3 годишна възраст  и следва да постъпят в първа възрастова група в детските градини, първото класиране ще е на 27 май. За него вече са обявени свободните места и заинтересованите родители могат да ги намерят в съответната секция на електронната страница на системата. Вече могат да бъдат подадени и заявленията за участие в класирането.От общината напомнят на родителите, че по-ранното подаване на заявление не носи предимство, а е важно да бъдат спазени крайните срокове. За първото класиране за новосформираните групи крайният срок за подаване на заявленията по електронен път е 25.05.2016 г. За родителите, които нямат достъп до интернет, е предвидено подаване на заявления на хартиен носител при директорите на детските заведения, които са първо желание за прием. За тях крайният срок е 20.05.2016 г.

Анализите на броя на адресно регистрираните на територията на град Пловдив деца показват, че обявените свободни места за първа възрастова група ще са достатъчни за всички желаещи прием деца.

На 7 януари беше проведено първото за 2016 година класиране за прием на децата в детските градини и резултатите от него вече са публикувани. Следващото текущо класиране за настоящата учебна година е на 26.01.2016 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 18.01.2016 г.

 

Може да харесате още...