Трафикът в последния почивен ден за Нова година, вижте къде и какви ограничения за леки коли има

sniag-pokrivnakolaВ последния от дългите почивни дни за Нова година от 14 до 20 часа се ограничава движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. Очаква се интензивно движение на входовете на столицата и областните градове и  по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. F2F TV се присъединява към призива на властите да се кара внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия. Ето къде и какви са ограниченията по републиканската пътна мрежа:

Автомагистралите;
път I-1 Видин – Ботевград;
път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
път I-5 Русе – Велико Търново;
път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас;
път II-18 Околовръстен път София;
път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
път II-86 Пловдив – Смолян;
път II-99 Бургас – Царево.
Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Днес, 3 януари, от 10:00 ч. до 16:30 ч., в светлата част от денонощието, ще има две ленти в посока Перник – София на път І-1 /Е79/ от км 278+910 до км 282+038 – след бензиностанция „Лукойл“ до пункта на „Пътна полиция“ при Владая. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Поради извършването на строително-монтажни работи на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път – път II-18 от км 0+780 до км 6+308,17, е възможно да има затруднения в района на обекта за трафика към Калотина. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват въведената пътна сигнализация.

Можем да получаваме информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Може да харесате още...