В Югоизточна България 75 екипа на енергото в готовност за дежурства в зимни условия

zimata_pak_ni_iznenadaОбщо 75 дежурни екипа на EVN България са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост в Югоизточна България. Дружеството съобщи, че има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника. За коледните празници -от 24 до 27 декември – се отчита, че са консумирани   общо 98 548 000 киловатчаса електроенергия. Тези стойности са близки до потреблението през тези дни на 2014 г., когато са консумирани общо 100 122 000 киловатчаса.

Върховият товар през отминалите празнични дни е регистриран на 24 декември 2015 г., когато е бил 1 447 MW (мегавата), сочат диспечерските данни. За сравнение върховият товар за този период на 2014 г. е регистриран на 27 декември 2014 г., когато е бил 1 456 MW (мегавата).

Важно е да се знае, че особено през зимата огромно значение за консумацията на електроенергия и от там за размера на фактурите имат режима и интензивността на потребление при всеки клиент/всяко домакинство; състоянието на жилищната сграда/имот; налице ли са енергийноефективни мерки в имота/сградата; външната температур като понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%; вида и броя на използваните уреди и техният клас на енергийна ефективност и броя помещения в жилището, които се отопляват, живущите в жилището и др.

Важно е периодично да следим и своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от електромера ни.

 

Може да харесате още...