Пострадалият във ВМЗ работник почина, заводът отмени традиционните чествания на празниците

vmz sopot3Пострадалият при трудова злополука работник от ВМЗ Сопот е починал тази сутрин, въпреки осигурените медицински грижи от водещи специалисти в страната, съобщиха от предприятието. Мъжът беше настанен в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив с изгаряния по тялото, след като на 14 декември при почистване на работното си място пада във вана с химикали. Разтворът е неутрализиран веднага като при пристигане на спешна помощ служителят е контактен, обясняват от ВМЗ. Впоследствие състоянието му се влошава.За лечението на работника ръководството на ВМЗ-Сопот осигури проф. д-р Огнян Хаджийски, най-добрият специалист по хирургично лечение на изгаряния в страната. На пострадалия е била присадена кожа, подсигурено е било и необходимото количество кръв за лечението.

Всички разходи за това са били поети от завода. Съветът на директорите гласува и отпускането на допълнителна финансова подкрепа за семейството. За изясняване на обстоятелствата, при които пострада мъжът, в предприятието е сформирана комисия. Предстои да се оповестят резултатите от разследването й.

След трагичната вест от тази сутрин ръководството на ВМЗ изрази съпричастност към семейството на дългогодишния си работник. Дружеството поема цялостната организация по погребението му и отменя всички традиционни чествания в оръжейницата по повод предстоящите празници.

Може да харесате още...