Базар на приложните изкуства и детски работилнички в Асеновград 

asenovgrad-bazar1Виждали ли сте как робот сглобява кубче Рубик? А как деца се надпреварват с него? Вижте и произведенията на най-различни майстори и творци от цялата страна в Асеновград, където от 19 до 24 декември за първи път ще се проведе Коледен базар на приложните изкуства, съпътстван с детски тематични работилници. Местни и чужди автори, създатели на съвременно приложно изкуство, ще представят своите произведения в продължение на шест дни в сградата на Туристическия информационен център (Старата община).

«Ще се докоснем до българския фолклор с майстори на чанове и пафти, ще се насладим на фината изработка на ръчно изработени изделия – плетени аксесоари, лети свещи, стъкло, хартиени изделия, бижута от кожа и много коледни идеи, за да може всеки да отнесе в дома си късче неповторима красота и топлина», казват организаторите от «Двореца на твореца».

asenovgrad-bazar2Освен базар на приложни изкуства, се организират детски коледни творчески работилници, в които малчуганите ще творят играчки и украси, ще се запознаят с работата с природни материали с цел опазване на околната среда. Те ще работят и с глина, ще рисуват с восък, ще пробват различни видове декориране, както и оригами. Всеки малък творец ще се научи да изработва традиционна българска сурвачка.

Един от акцентите в събитията е демонстрация и състезание на Националното училище по роботика с инж. Александър Чобанов, който ще покаже на децата как роботите «оживяват». За най-умните и креативни ще има изненади. Работилнициата по роботика ще се проведе в събота на 19 декември от 14 часа.

А на 24 декември самият дядо Коледа ще донесе подаръци за децата. В Коледния базар намира своето естествено място и една важна благотворителна кауза – за Люси, Мишо и Ники – с любов. Организаторите от asenovgrad-bazar3«Дворецът на Твореца» призовават отново да подкрепим тримата асеновградчани, за да им дадем сила, смелост и надежда.

«С това събитие искаме да направим първата копка и да поставим първата тухла в основата на изграждането на дворец на творчество и красота в нашия град. Място за създаване и развитие на нови, оригинални и неповторими идеи и обмен на вдъхновение и общ творчески подем», казват от тандема „Дворецът на Твореца”, Асеновград.

 

 

Може да харесате още...