ДСБ оттегля доверието си от Кабинета Борисов. Петър Москов остава министър

sofia-night“Националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието. ДСБ подкрепя провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, прие оставката му като зам.-председател на партията”.
Toва е официалната позиция на Демократи за силна България от форума им Поморие след гласуването на конституционните промени във вид, различен от договорения през юни миналата година, станал популярен като “исторически компромис”. След него освен оставката на правосъдния министър Христо Иванов, лидерът на ДСБ Радан Кънев оттегли личната си подкрепа към правителството. В събота в Поморие стана ясно, че здравният министър Петър Москов остава в правителството, за да продължи реформите в сектора.

Очаква се в началото на седмицата да стане ясно дали и други партии от Реформаторския блок ще последват ДСБ в оттеглянето на доверието от Кабинета и ще се стигне ли до още оставки на министри от партиите в коалиция досега с ГЕРБ.

И тъй като се заговори за предсрочни парламентарни избори, F2F TV ви пита в анкетата одобрявате ли такъв сюжет. Дайте мнение, ако искате.

Може да харесате още...