В Козлодуй – масова акция по отравяне на бездомни кучета?

ku4e_mryzne“Наранен съм жестоко,смачкан,смазан от болка. Гледката на агонизиращи животни е ужасяваща. Не успяхме да съберем всички парчета наденица.(събрахме около 40 парчета).” Това пише в профила си във фейсбук Тони Атанасов в четвъртък, след като ден по-рано пак от стената си в мрежата е призовавал няколко пъти свои близки и не толкова да приберат домашните си животни и сами да излязат да съберат отровата, разхвърляна, по думите му, из целия град край казаните за смет. Мъжът казва, че подава сигнал до 112, до полицията, прокуратурата, БАБХ, ОДБХ. Сам обикаля почти през цялата нощ със собственик на ветеринарна клиника, останала да дежури за спешни случаи.
“Успяха да спасят доста животни.Но много кучета и котки ни изпревариха и са хапнали за последен път” – разказва Тони Атанасов, който твърди, че разхвърляната отрова е била на 30 метра от детска градина. За него това е “биологична война срещу хора и животни”. Той е категоричен, че “така няма да се реши проблема с бездомните кучета”.

След цяла година, посветена на помощ за бездомни животни, лечение и търсене на семейства, които да се грижат за тях, мъжът е твърдо решен да създаде приют. Планира да започне изграждането му идната година. “Реших, че ще спася кучетата от вас. Да, няма да има нито едно куче по улиците на града. Напролет започвам изграждането на приют върху площ от 30 дка и ще прибера всичките ви кучета. Няма да ви дам възможност повече да задоволявате садистичните си наклонности, отравяйки ги.”

Остава и надеждата виновните за отровените животни преди броени дни да бъдат разкрити и наказани, според Закона.

снимка: архив F2F TV

Може да харесате още...