По препоръка на граждански клуб премахват светофара в Стамболийски

kmet-stambolijskiСветофарът зад читалището в Стамболийски ще бъде демонтиран през идващата седмица. Това съобщи кметът Георги Мараджиев по време на втората среща на Гражданския клуб в града снощи. Премахването на уредбата беше една от препоръките на учредителите на неформалната организация от първата им среща през септември. На мястото на светофара ще се изгради легнал полицай – промяната е съгласувана с РПУ Стамболийски, уточни Мараджиев, който инициира създаванато на клуба преди местните избори. Очаквам да генерирате идеи и в бъдеще, за да направим общината наистина по-добро място за живеене, каза той, но не скри, че наследството от предишното управление няма да позволи бързо постигане на видими резултати.

По думите на кмета, общината е в най-тежкото финансово състояние от създаването си, но той подчерта, че не желае хората да приемат факта като оправдание. От 9-ти, откакто влязох в длъжност, до днес съм ходил 4 пъти в София, срещах се с министъра на спорта Красен Кралев, с министъра на околната среда и водите и с други представители на властта. Нещата ще се подредят, но се иска малко време, каза Мараджиев.

Пред група от 20-тина младежи, които дойдоха специално, за да му кажат, че искат спортно игрище, той обяви, че ще съдейства за график в спортната зала, по който да тренират през зимните месеци. И че не може да се ангажира преди есента на следващата година да има ново игрище в града.

Мараджиев се съгласи да се срещне с персонала в болницата в Стамболийски и потвърди, че ще разговаря за такава и с депутатите от региона. За тях попита медицинската сестра Велика Шишкова, която разказа за страха на хората от лечебното заведение, че със създаването на новата здравна карта то ще се самозакрие. Опасенията са свързани и с развалянето на договора за дарение на сградата заради лошото й състояние.

Ще търсим проекти, по които има възможност за финансиране без самоучастие на общината – каза Мараджиев и на въпрос ще се кандидатства ли по “Красива България”.

С аплодисменти бяха посрещнати новините, че с помощта на фирми, откликнали на молбата за подкрепа, в Стамболийски се подготвят коледна украса с празнично дърво между 20 и 40 метра и концерт, за който stamboliyski.tv e поканила Крисия.

Оттук нататък аз ще бъда само ваш гост, няма да участвам пряко в дейността ви, но съм готов да разгледам всички ваши предложения, когато не са популистки – обърна се към Гражданския клуб Георги Мараджиев. По-рано той откри фотоизложбата “Златна есен в Стамболийски” във фоайето на читалището. Фотографиите ще останат до зимата, когато се очаква да се подреди изложба с фотоси за актуания сезон.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Lyuben Angelov каза:

    Kaто за начало на първия си мандат като кмет на община Стамболийски в този труден момент при уникално лошо финансово състояние (и то не от вчера а почти от целия преходен период а особено в последните години от управлението на вече бивш кмет Иван Атанасов,а един мандат и на най слабия кмет на Стамболийски д-р Иван Яков),новия градоначалник в лицето на Георги Мараджиев показа правилния път т-е повече контакти по високите етажи на властта и повдигането авторитета на общината като фактор в региона,през годините нашата община е била винаги пренебрегвана както винаги като малка община в провинцията и така години наред ,жалко много жалко ,но годините си минават и всичко си остава само история и много управници преди това с обкръжението си направиха собствен капитал на гърба на държавата и в частност-данъкоплатеца.Извода е в национално ниво че трудно е и то много трудно да бъдеш държавник,които все още в община Стамболийски не сме срещнали , камо ли да управлява общината.Дано г-н Мараджиев(на когото вярвам и то не от вчера,а повече от 20 години вече)да докаже на всички че може да бъде държавник и истински кмет на всички граждани на община Стамболийски-Успех за в бъдеще време .