Нова мода телефонни измами – бъдете бдителни

evn_tabloАко по телефона ви се обади непознат глас, който ви съобщава, че е на служител на EVN България и ви иска името на титуляра на партидата за електроенергия, адреса, както и информация относно членове на семейството – не се връзвайте. Това е новата мода телефонни измами, предупреждават от EVN България. В последния месец тя се разпространява  в районите на Димитровград, Хасково, Ямбол. В такива случаи от компанията съветват да сигнализирате на денонощна телефонна линия 0700 1 7777 и в МВР.

EVN информират още, че в случаите, когато компанията актуализира данните на своите клиенти – чрез лично посещение или по телефон – сътрудниците на EVN България се легитимират с име, фамилия и обясняват в детайли повода за посещението или обаждането. Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството.

В допълнение от дружеството напомнят, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

 

Може да харесате още...