Нови медали – по физика и математика – донесе в Пловдив звездният зрелостник на Математическата Мирослав Маринов

miroЗлатен медал по физика и бронз по математика донесе в Пловдив дванайсетокласникът от ОМГ „Акад. Кирил Попов“ Мирослав Маринов. Ученикът, който през лятото на миналата година с блестящото си представяне на състезание в Китай грабна приза „Математическа звезда на Азия“, продължава да жъне успехи, а тепърва му предстои да влезе в силния студентски период.

Златото по физика е от надпреварата във Велико Търново преди броени дни и идва в момент, когато Мирослав определено е поставил този предмет на второ място след математиката, научи F2F TV. Книгата, която получава наред с първото място и медала, Мирослав дарява на математическата гимназия под тепетата.

Ден след приза по физика, младежът заема трето място на есенния турнир по математика в София. В същия ден участва и в церемонията по награждаването на 20-те финалисти на конкурса на EMAG, сред които е и той.

Днес Мирослав ще се изяви в ученическата конференция на УчИ-БАН с проект на тема “Върху фунцията плътност на разпределение, свързано с процеса на Бернули”.

Успехи!

Може да харесате още...