Десетокласник от ОМГ “Акад. Кирил Попов” – най-младият притежател на “къщичката” на Комплекса за социални услуги за деца и семейства

den-semejstvo32Десетокласникът Джоро Иванов, председател на ученическия съвет в ОМГ “Акад. Кирил Попов” в Пловдив, стана най-младият притежател на керамичната къщичка, с която Комплексът за социални услуги за деца и семейства под тепетата удостоява свои партньори и приятели като благодарност за подкрепата им. Джоро организира благотворителна акция в своето училище за набиране на играчки и книжки за децата с трудно детство, за които се грижи Комплекса, и в деня на християнското семейство 21 ноември връчи дарението на директра Недка Василева-Петрова. Тя, от своя страна го изненада с наградата по време на тържеството, което вече девета година събира на този ден приемни семейства и деца на служители от комплекса.

Тази година на него гостуваха и момчета и момичета от новосформираната група “Доброволци за добри дела”. Създателят й, който е и неин кръстник, Борис Ангелов от ОУ “Димитър Талев” спечели първо място с есето си den-semejstvo26 “Какво ми дава моето семейство” в конкурса на КСУДС. Още 4 награди – книги на стойност 20 лева и ваучери с 20% отстъпка в книжарници Хеликон, както и ваучери за смейна вечеря в пицарии Верди – получиха деца от 6-ти до 10-ти клас, изпратили есета по темата. Оценявахме ги заедно с учителя по литература Катя Харитева от ОУ “Дим. Талев” и пр специалистът в КСУДС Ани Парсехян.
F2F TV ще публикува първите 2 есета в рубрика offbeat на 23 ноември, понеделник.

А на екипа на КСУДС, който тази година отбелязва 10 години от създаването си, пожелаваме да продължи промяната на детските съдби така, както го прави с всеки ден. За да има детство!

 

Може да харесате още...