Oткриват Киномания в Пловдив днес

Аз, Ърл и умиращото момиче4Така очакваното за всички ценители на хубавото кино събитие в Пловдив започва днес. Първата прожекция е от 18:30 часа в зала 1 на големия победител на фестивала Сънданс “Аз, Ърл и умиращото момиче”. Филмът на Алфонсо Гомес-Рехон е уникално смешната и затрогваща история на Грег, който избягва дълбоките човешки взаимоотношения, убеден че така по-безопасно ще премине през минното поле на пубертета. Той дори определя най-добрия си приятел Ърл, с когото заедно правят късометражни пародии на класически филми, “повече като колега”. Но когато майка му настоява да прекарва повече време със съученичката си Рейчъл, която току-що е била диагностицирана с рак, Грег открива колко въздействащо и важно може да бъде истинското приятелство.
Посрещнат с овации на крака при премиерата си на фестивала „Сънданс”, „Аз, Ърл и умиращото момиче“ е забавно, трагикомично, попкултурно удоволствие, което едновременно използва и преобръща с намигване клишетата от всички филми за съзряването.

Отново в зала 1 от 20:45 часа можете да гледате 3D продукцията “Хеви метъл фестивал Вакен”. Фенове от всички краища се събират веднъж годишно в Германия за най-големия хеви метъл фестивал в света – Хеви метъл фестивал ВакенWacken Open Air. Хеви метъл фестивал Вакен е най-върховният документален филм за това диво парти на открито. Заснет от 6 екипа с 18 камери, той ни отвежда зад кулисите, за да ни срещне с „Антракс“, Алис Купър, Хенри Ролинс, „Моторхед“, „Рамщайн“ и „Дийп Пърпъл“ и да ни потопи в океана от бира, погото и хаоса, които са неизменна част от фестивала. Четири дни, пропити от алкохол, обзети от лудост и потънали в кал и оглушителна музика, преживени от четирима души от публиката от Германия, Азия и САЩ. Пригответе се да скочите на сцената с „Дийп Пърпъл“ и да сърфирате в тълпата, докато интрото на “Smoke on the Water” изпълва въздуха на фона на германския здрач.

Може да харесате още...