Ученици от Математическата в Пловдив с благотворителна акция за децата с трудно детство

joroУченическият съвет в ОМГ „Акад. Кирил Попов“ стартира благотворителна акция, посветена на децата с трудно детство, които се отглеждат или получават подкрепа в Детска къща, Център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа и Звено „Майка и бебе“ към Комплкекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в Пловдив. Част от тях са изоставени, други са изгубили родителите си, трети са изпаднали в проблемна ситуация и имат нужда от помощ, за да продължат напред.
В седмицата, която започва от днес с Деня на толерантността – 16 ноември, до петък в кутии, разположени в училището, ще се набират играчки, книжки, ученически пособия и пакети с памперси за най-малките.

Ще ги предоставим на Комплекса за социални услуги в събота, когато по традиция при тях ще се отбележи Деня на християнското семейство – съобщи председателят на Ученическия съвет в гимназията Джоро Иванов, по чиято идея тръгва благотворителната инициатива. В петък тя получи подкрепа от директора на ОМГ Ивайло Старибратов, който подчерта, че гимназията неведнъж е подпомагала деца в нужда.
„Включете се с това, което можете и с което искате да помогнете – съпричастието към нашите връстници и към по-малките от нас ще ви донесе удовлетворението, че сте споделили с непознато дете нещо, което ще го зарадва. Не забравяйте, че една играчка, книжка, тетрадка, цветни моливи или пакет памперси за вас може да е предмет от всекидневието, но има деца, за които е истинско богатство!„ е призивът на ученическия съвет към младежите от ОМГ.

Апелът за присъединяване в кампанията ще бъдеизпратен и до други училища в Пловдив.

Може да харесате още...