Между 120 и 160 души загинаха при серия терористични атентати в Париж тази нощ

pojar_vzriv_ogin_dimСерия терористични атаки в един от най-оживените квартали на Париж Сен Дени в нощта на петък, 13-ти разтърсиха Франция и света. Загинаха между 120 и 160 човека, според информационните агенции до момента. Ранените са повече. Говори се за 7 или 8 терористи, разделени в две групи, действали в емблематични места за френската столицата. Едната е нападнала със стрелба препълнената концертна зала Батаклан и е взела заложници, другата – националния стадион Stad de France в момент на приятелския мач между Франция и Германия. След щурм на спецчастите на Франция, трима от терористите са се самовзривили, а коланът на четвъртия е избухнал след като е бил неутрализиран.
Франция затвори границите си, Париж е пълен с войници след трагедията. Президентът Франсоа Оланд отмени пътуването си за срещата на G20 в Турция и е на място със сънародниците си.
“Изразяваме нашето дълбоко възмущение от атентатите в Париж и сме шокирани от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани. Изказваме искрените си съболезнования към близките на жертвите и категорично осъждаме всяка форма на тероризъм. Солидарни сме с френския народ в този изключително тежък момент” – каза в изявлението си във връзка с атаките външният ни министър Даниел Митов.
Все още МВнР не е излязло с информация има ли българи сред убитите и ранените.

Скърбим за жертвите!

Петък. 13-ти. Случайно ли е?

Може да харесате още...