България повишава мерките за сигурност – засилва граничния контрол и полицаите на терен

leti6te_plovdiv_01“Системата за сигурност в Европа е застрашена. За страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха. Но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката”. Това е констатацията на разширения състав на Оперативния щаб по въпросите на сигурността и миграцията, активиран днес от премиера Бойко Борисов по повод терористичните атаки в Париж на 13 ноември. В резултат се засилват: нивото на граничен контрол на външните граници, полицейското присъствие на територията на цялата страна, контролът на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през страната; обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора.
Щабът следи внимателно обстановката и средата за сигурност, като е в непрекъсната връзка и тясно сътрудничество с партньорските служби.

Властите препоръчват при възможност българските граждани да преосмислят своите планове за пътуване във Франция, съобразно променената ситуация.

В разширения състав на Оперативния щаб днес участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главаният прокурор Борислав Сарафов, министрите Николай Ненчев, Ивайло Московски и Петър Москов, ръководителите на ДАНС, ДАР и други специални служби.

Може да харесате още...