Ученици от Пловдив ще пишат послания на Детска кръгла маса в Деня на толерантността

poslanie-deca8Послания за толерантност ще пишат на 16 ноември, понеделник, ученици от Пловдив на Детска кръгла маса, организирана от Комлекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) и Фондация “Заедно”. Домакин на събитието е ОУ „Димитър Талев“, което вече покани за участие желаещите младежи от 6-ти и 7-ми клас. Идеята децата да дискутират темата за толерантността на кръгла маса е на седмокласника Борис Ангелов.

По негова инициатива, за събитието са поканени и младежи от Френската, Математическата и Търговската гимназии, образували неформална група под името „Доброволци за добри дела“ след участието си в ученическа фокус-група за правата на децата през месец септември. В кръглата маса, която започва в 14 часа, се очаква да се включат и деца от различни общности, както и да гостуват техни представители. Поканени са и официални лица от Община Пловдив и Регионалния инспекторат по образованието.

След като ги споделят с възрастните, посланията за толерантност и картините, с които младежите ще изобразят своята идея за приемане на различността, ще бъдат подредени в сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства. На 21 ноември там ще се отбележи Деня на християнското семейство и отново ще стане дума за толерантното съжителство.

Може да харесате още...